Pysytään piilossa

Anonyymia pohdintaa naiseudesta, sen odotuksista sekä siihen liittyvistä ilmiöistä. Sekä muuta siihen viittaavaa.

26.12.06

Joulu tuli

Ja uskovaiset taas valittavat kun me pahat ja moraalittomat ateistit yritämme kieltää heiltä sen oikean kristillisen joululuhjan. Oikeasti he voisivat tehdä myönnytyksiä muiden uskontojen edustajille ettei islamilaisen tai hindun tarvitse kuunnella jouluvirttä. Mutta koska ateistilla ei ole uskontoa jonka käskyjä seurata, suuria halleja joissa rukoilla rukouksia jotka painettiin silloin joskus monta sukupolvea sitten, ei heillä ole vakaumusta mitä kunnoittaa. Ateisti saa hyvin tarkkaan varoa sanojaan ja kirjoituksiaan ettei tule syytettä uskonnon pilkkaamisesta, kun ateisti itse on vapaata riistaa koska eihän hänellä ole uskontoa jota voisi pilkata.

Jokaisella ateisti on kuitenkin ihminen ja ihmisillä on tunteet ja arvot riippumatta siitä, että kuuluko hän tai uskookohan johonkin uskontoon. Niin sattuu myös olemaan, että minä loukkaannun jos minut pakotetaan osallistumaan uskonnollisiin tilaisuuksiin. Minä kieltäydyn laulamasta rukouksia joita virsiksi kutsutaan, koska haluan olla todenmukainen itselleni. En voi rukoilla jos en usko.

Epäreilua minusta on nimenomaan se, että uskonto tuodaan täysin maallisiin elementteihin vaikka uskonnoilla on rahaa ja tiloja. On kirkkoja, seurakuntasaleja, temppeleitä. Tämän vuoden luterilaisen kirkon netto oli 2 miljardia euroa. Omaa tilaa ja varaa riittää. Ateisteilla ei ole omia saleja, veroja ja saleja. Me elämme maallisen elämän puitteissa emmekä pakota ristiä pois kirkon seinästä.

Yksinkertainen tahto elää ilman uskontoa ja sen rituaaleja, kuinka helppoa se onkaan valtauskovaisten sivuuttaa. Heidän virtensä tulevat ensin. Heitä on enemmistö. Ja enemmistö saa vapaasti polkea vähemmistöä. Niin se kristillisessä moraalissa menee tai niin ainakin isona rintamana julistavat.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home