Pysytään piilossa

Anonyymia pohdintaa naiseudesta, sen odotuksista sekä siihen liittyvistä ilmiöistä. Sekä muuta siihen viittaavaa.

17.3.07

Kunnon kapitalisti ja luonnon arvo

Kunnon kapitalisti ei tee mitään ellei siitä synny voittoa. Tämä koskee jopa sukupuuttoaaltoa. Onko lajien monimuotoisuudesta mitään taloudellista hyötyä?

Minä olen tuntenut jo pitkään syyllisyyttä olemassaolostani. Suurin syy on se, että minun biologinen osuuteni vain tuhoaa palasen maapallosta. Ja epäilen suuresti saanko mitään aikaiseksi yhteiskunnallisella rintamalla jotta asiat yhtään muuttuisivat. Minä kierrätän ja lajittelen ahkerasti, mutta rakastan näitä yhteiskunnan hyödykkeitä jotka tekevät elämästä helppoa.

Tietokoneiden tekemiseen menee hirveä siivu resursseja, mutta en olisi valmis luopumaan siitä. Pidän sitä yöt ja päivät päällä koska haluan sen olevan aina saatavilla. Omatunnon parantajana annan sen pyörittää laskuohjelmaa jonka pitäisi hyödyttää ihmiskuntaa.

En ole valmis elämään niin "lähellä luontoa" että ekologinen jalanjälkeni huomattavasti pienempi. Meidän herttainen yhteiskuntamme on saanut minut niin koukkuun ylellisyyksiinsä, mutta voin vaihtaa energiaa säästäviin lamppuihin. Tippa meressä, mutta on sekin jotain.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home