Pysytään piilossa

Anonyymia pohdintaa naiseudesta, sen odotuksista sekä siihen liittyvistä ilmiöistä. Sekä muuta siihen viittaavaa.

13.5.06

Miksi pitäisi tehdä enemmän lapsia?

Törmäsin tässä jokin aika sitten televisiossa esitettyyn "dokkariin" siitä miksi naiset eivät euroopassa synnytä enemmän lapsia. Pahin ensimerkkimaa oli Italia ja mallimaana Ruotsi. Aluksi luulin, että kyseessä olisi ollut ihan suomalainen ohjelma, mutta törmäsin sitten samaan saksaksi puhuttuna DW:ltä.

Käytän sanaa "dokkari" sen vuoksi että ohjelmasta jäi ikävä vaikutus. Ihan kuin olisi yritelty hätyytellä tunnollisia naisia hankkimaan tarpeeksi jälkikasvua. Olihan ohjelmaan haastateltu asiantuntijoita, mutta asenne paistoi alta. Onhan väestöpyramiidin epämuotoutuminen taloudellinen ja sosiaalinen ongelma, mutta MEITÄ ON LIIKAA. Se, että väestö vähenee ilman väkivaltaa on positiivista kehitystää.

Pahinta väestön pieneneminen on tällä hetkellä Euroopan alueella Venäjällä ja Italiassa, joissa äitiysedut ovat olemattomat. Mutta se on yleinen trendi tällä suunnalla, jossa naisillakin on oikeus uraan.

On minullakin asiaa koskien asenne, jonka vuoksi en tuota ohjelmasta pitänyt. Omalla kohdalla lasten hankkiminen on ajatuksena painainen. Vauvat eivät ole ole söpöjä. Lapset vievät paljon aikaa, sotkevat ja meluavat. Tyhjentävät vielä kukkaronkin. Teini-iässä vittuilevat päin naamaa ja lähtevät kaupungille ryyppäämään.

Onneksi en ole tällä hetkellä parisuhteessa mikä on onni sekin. Joka tapauksessa saan varmaan nelikymppiseksi asti kuulla "Kyllä sinä vielä mielesi muutat" vihjailua ja kaikkitietävää virnettä. Mutta vaikka suurin osa haluaisikin lapsia jossain elämänsä vaiheessa, on niitä ihmisiä jotka eivät sitä koskaan tule haluamaan. Minullakaan ei ole mitään tarvetta siirtää geenistöäni eteenpäin ja suorittaa kasvatusmissiota.

Eipä niin, että minulla olisi jotain äitejä ja isiä vastaan näin äitienpäivää ennen, mutta myös vaihtoehtojen tulee olla sallittuja ja hyväksyttyjä.

5 Comments:

Blogger Hannu J said...

Tämä lapsentekoasia kävi mullakin mielessä aika vasta. Itsekään en täysin ymmärrä mistä lapsensaantihalukkuus ihmisille tulee, koska en ole sitä koskaan kokenut. Lapsiako _tähän maailmaan_?
Toivon että jos joskus kumppanin löydän, hän ei halua lapsia, vaikka uskonkin että voisin olla ok isä.

Ja miksi joku, joka ei voi lapsiaan niiden syntymän jälkeen arvostaa ja kunnioittaa, alun perinkään edes haluaa lapsia?! Näitä vanhempi-lapsi-suhteen ongelmia ruotivia blogeja kun on viime aikoina tullut luettua, kävi mielessä mikä tosiaan on tulos kun lapsi voidaan tehdä ilman mitään ennakkovaatimuksia, jopa vahingossa, ja miten maailma olisi erilainen jos naisen ja miehen hedelmällisyys olisi toisenlainen. Jos se olisi vaikka sidottu psyykeen siten että ennen kuin munasoluja/siittiöitä alkaa irrota, tarvittaisiin aidosti tasapainoinen mieli, hyvä sydän, ja pitkä ja vahva yhteinen taival? Tämän aistisi joku korkeampi ja erehtymätön keskus aivoissa, joka päästäisi hedelmällisyyden lopulta liikkeelle. Nykytilanteessa maapallon väkiluku romahtais varmaan heti yhdessä sukupolvessa.

12:23 AM  
Blogger http mistress said...

Ehkä kaikki eivät osaa kyseenalaistaa "normaalia" elämänkäyrää, johon kuuluu se lapsien hankkiminen. Lapsi on helppo hommata vauvakuumeessa tai muiden painostuksesta vaikka vakaumusta kasvatukseen ei olisikaan.

10:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ei ikinä lapsia! Never. Miksi kaikkien pitäisikään?

2:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Lisätään vielä yksi tosiseikka. Taloudelliseksi ongelmaksi muodostuu tilanne, jossa työikäisiä on vähän suhteessa vanhuksiin _ja lapsiin_. Jos siis nykyistä ongelmaa hoidettaisiin lapsia hankkimalla, suurten ikäluokkien eläköitymisestä aiheutuva ongelma pahenisi entisestään. Lastentekoon kannustaminen olisi siis ollut taloudellisesti hyvä idea noin kaksikymmentä vuotta sitten, mutta ei enää.

Todellisuudessa Suomen tilanne on terve; väestö vähenee tällä syntyvyydellä tasaisen hitaasti, niin kuin pitääkin. Suomen tulee toki pyrkiä kannustamaan muitakin maita perhesuunnitteluun, mutta voimme olla erittäin tyytyväisiä siitä, että meillä väestö vähenee terveellä tavalla ilman tarvetta ihmisoikeuksia loukkaaviin rajoituksiin.

Ja tasan tarkkaan Matti Vanhanenkin tietää tämän. Eduskunnasta löytyy kuitenkin muutamia edustajia, jotka haluaisivat kannustaa lastentekoon. Kyse on varmasti ihan aidosta huolesta, mutta ei väestöpyramidin kannalta vaan lähinnä natsionalistisista ja uskonnollisista syistä. Siis puhutaan lasten tekemisen tärkeydestä ja kerätään irtopisteet lestadiolaisilta ja kanallismielisiltä. Tunnetaan myös nimellä oikeistopopulismi.

E.

8:21 AM  
Blogger http mistress said...

Tuo lasten kalleus oli kyllä ehdottoman hyvä pointti. Samoin tuo oman "rodun" vaaliminen. Ihmisiä me kaikki silti olemme. Oli ihon väri mikä hyvänsä.

12:06 PM  

Post a Comment

<< Home