Pysytään piilossa

Anonyymia pohdintaa naiseudesta, sen odotuksista sekä siihen liittyvistä ilmiöistä. Sekä muuta siihen viittaavaa.

16.12.07

Jeeus(telu)joulu

Jotkut ihmiset pitävät sitä täysin käsittämättömän, että kaltaiseni ihmiset eivät haluaa laulaa juhlissa virsiä ja me vedämme herneen nenään jos heidän lapsensa jouluvat kuuntelemaan joulusaarnoja. Näille joillekin (mikä mahtaa ikävä kyllä tarkoittaa puolea Suomea) rukous, saarnat ja virret ovat traditionaalisia, turvallisia ja ehkä tunnelmallisia. Monen tapauskovaisen uskonnollinen vuosi huipentuu sillä vuoden ainoalla kirkkoreissulla laulamaan joululauluja. "Kivaa ja tunnelmallista", he ajattelevat.

Pienempi osa suomalaista, ei usko siihen mitä esim. luterilaisuus opettaa. He eivät myöskään halua, että heidän lapsistaan kasvatettaisiin tapauskovaisia. He tiedostavat hyvin voimakkaasti sen sanoman, mikä on näiden traditionaalisten tapojen takana. Kristillistä sanomaa tarjotaan ehdottomana totuteena ja siinä vaiheessa alkaa olla vaikeuksia sietää jo vanhojakin tapoja. "Mitä aivopesua", me ajattelemme.

...

Entä jos Harry Potteria alettaisiin opettaa totuutena koulussa? Jokaiselle annettaisiin oma luuta, jota rukoilla iltaisin, että se jonain päivänä antaisi kantajansa lentää ilmassa? Viikottain olisi 1-2 tuntia Harry Potterin lukemista ja opettelua. Mitä Harry Potter on opettanut meille? Miksi Luihunen on paha ja miksi sellaisen pahan tuvan olemassaolo sallitaan? Jos oikein hyvin oppii Potter läksynsä, pääsee sitä opiskelemaan yliopistoon Harry Potter teologiseen, josta valmistuu velhoksi ja voi sen jälkeen kutsua muita vapaasti jästeiksi.

Yhtä absurdilta kuulostaa tämä nykyinen uskomussysteemi.

12.12.07

Kunniamurhat

Iltalehdessä oli tänään pieni uutinen siitä kuinka Kanadassa islaminuskoinen oli murhannut tyttärensä siksi, että hän ei suostunut pukeutumaan peittävästi. Tätäkin sanotaan vielä kunniamurhaksi, vaikka tyttö ressu ei ehtinyt vielä edes tekemään varsinaisesti mitään.

Kunniamurha on sanana sellainen mihin olemme jo turtuneet. Ensimmäiset pari kertaa olivat shokeraavia, mutta sitten me totuimme. Taas joku idiootti lahdannut perhettään. Se siitä. Kunniamurha on kuitenkin sisällöltään täysin absurdi. Kuinka kukaan(!) voi ajatella, että hänen kunniallaan on enemmän merkitystä kuin tyttärensä/siskonsa elämällä. Sehän on helvetti soikoon vain oman maineen ajattelua. Onko maine todellakin sen arvoista, että tytär/sisko makaa maassa verisenä lammikkona. Eivät sukunsa lahtaajat ole miehiä, vaan sairaita sikoja. Ei siinä saada kunniaa takaisin, se menetetään.

Ja entä se yhteiskunta joka katsoo, että isä/veli teki oikein. Se on yhtä sairas. Ja jos meidän yhteiskuntamme joskus tottuu katsomaan tuota barbaarista raakuutta, se muuttuu yhtä sairaaksi mitä nämä maat jotka hiljaisesti hyväksyvät kunniamurhat.